BOOK

Daubjerg Kalkgruber

Oplev Skandinaviens ældste kalkmine med en fantastisk historie. Ta' familien med under jorden, i de spændende og atmosfære fyldte minegange, hvor man fornemmer lyden af de hårdt arbejdende minearbejdere, samt skrigene fra flagermus, der blander sig med synsindtryk fra de buede gange og krogede labyrinter.
27 min  ·  23.5 km

Jens Langkniv og Daugbjerg Kalkgruber,....

Oplev røveren Jens Langkniv's gemmested gennem mange år og få fortalt beretningen af en af guiderne eller oplev den selv ved at læse de mange informations tavler rundt i minegangene. De hemmelige tegn. Zigeuner, tater, fredsløse og røvere brugte deres eget sprog. Så deres kommunikation ikke kunne opdages af andre. Ved hjælp af symboler, som blev ståret i trær, bjælker og mursten, eller formationer af sten. Endog skrevet på papir! Disse meddelser blev brugt som feks advarsler om bidske hunde eller arrige bønder. De blev også brugt som fingerpej til venligt stemte bønder som ville give almisser, mad eller husly.
LÆS MERE

De hemmelige tegn

Zigeuner, tater, fredsløse og røvere brugte deres eget sprog. Så deres kommunikation ikke kunne opdages af andre. Ved hjælp af symboler, som blev ståret i trær, bjælker og mursten, eller formationer af sten. Endog skrevet på papir! Disse meddelser blev brugt som feks advarsler om bidske hunde eller arrige bønder. De blev også brugt som fingerpej til venligt stemte bønder som ville give almisser, mad eller husly.

Flagermus i minen

Det står hen i det uvisse, hvornår flagermus fandt ud af, at det bedste sted af sove vinteren igennem var i en kalkmine. Men en ting er sikkert, det er et kæmpe hit blandt flagermus. I disse frostfrie gange med en konstant temperatur på 8 grader, finder ca 35.000 flagermus de idelle betingelser til vinter hi.

Skandinaviens ældste kalkmine

Daugbjerg Kalkgrubbe er Skandinaviens ældste kalkmine med en historie der går ca 1.500 år tilbage. Man begyndte at bryde kalke til mørtel, først fra åbne brud men efterhånden fandt man ud af at lave minegange, så arbejdet kunne fortsætte igennem vinter perioden. Kalken blev primært anvendt til mørtel.

Om

Dybdalsvej 18c, 8800 Viborg
56.443406, 9.137211

27 minutter

23.5 km

Leder du efter overnatning nær Daubjerg Kalkgruber?

Skal du besøge Daubjerg Kalkgruber og leder nu efter overnatning i nærheden? Uanset om du er på jagt efter et hotel, en campingplads, bed and breakfast/bnb, vandrehjem eller et sommerhus nær Daubjerg Kalkgruber, så er Skive Fjord Camping et godt bud! Vi ligger nemlig kun 27 min eller 23.5 km fra Daubjerg Kalkgruber, og så har vi både masser af lækre hytter velegnet til alle fra familier til par, ligesom vi har masser af dejlige pladser til din campingvogn, autocamper eller telt. Udover Daubjerg Kalkgruber ligger her også MASSER af andre dejlige oplevelser i nærheden, som du kan få et overblik over på vores oplevelsesside. 

Campingpladsen ligger kun fire km af centrum af Skive by med gågade, shopping, restauranter og caféer, og kun et stenkast fra Limfjorden. Her er du midt i naturen men stadig tæt på byen - og tæt på steder som f.eks. Daubjerg Kalkgruber! Campingpladsen er komplet anlagt i terrasser som en af de eneste i landet, og det betyder, at alle har en grad af udsigt: enten smuk panoramaudsigt over Limfjorden, udsigt over campingpladsen og/eller Limfjordslandskabet omkring med bakker, marker og skov. Vi har to store legepladser til børnene, aktiviteter i ferierne, søde heste der gerne vil snakkes med over hegnet, solfangeropvarmet swimmingpool med masser af solsengene omkring til mor og far, og i nærheden finder I masser af lækre stier til cykel- og gåture, skov, Limfjorden med en rigtig dejlig badebro og selvfølgelig rigtig mange oplevelser, restauranter, caféer og steder som Daubjerg Kalkgruber.

Vi ses til jeres næste ferie ved Limfjorden - når I skal besøge os og Daubjerg Kalkgruber!
Marienlyst Strand 15, DK-7800 Skive
maplaptopbubble
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram