Skive Fjord Camping: 
Mesterværket ved Limfjorden

Skive Fjord Camping er en af de eneste campingpladser i Danmark, der er komplet anlagt i terrasser - endda på en sydvendt skråning, så her er masser af sol! Terrasserne giver en helt unik atmosfære og masser af fred og ro; i stedet for at have campingvogne, der omringer dig på alle sider på en kedelig stikvej, så har du har kun en nabo på hver side og masser af udsigt og luft foran dig. Her har alle nemlig en grad af udsigt - enten over Limfjorden, markerne omkring, skoven eller over campingpladsen. Terrasserne tager også rigtig meget lyd, så selvom I er på en smuk og åben campingplads fuld af liv, så kan du stadig høre fuglene kvidre og nyde en god bog i stilhed. At være på så smuk og veldesignet en campingplads er en hel oplevelse i sig selv: kom selv og prøv!
BESTIL FERIEN

Kærlighed ved første panoramablik

Fortællingen om en sjællandsk familie, der forelskede sig så hovedkulds i det arkitektoniske mesterværk ved Limfjorden, at de flyttede på tværs af landet for at købe det. 
I 2005 begyndte tanken om en campingplads at spire. Faktisk opstod det lidt som en joke mellem mine forældre på en campingferie; “for er der noget, vi er gode til, så er det da at være på camping”, sagde de grinende i forteltet. Gennem nogle år kiggede de sig lidt ekstragodt omkring, hver gang vi var på camping. Sætninger som “Har du set den rørføring, de har lavet under vaskene, Anita?” og “Det er altså en god løsning med de der informationstavler” var helt almindelige, når vi tog på tur. Det er de i allerhøjeste grad stadig; for vi camperer selv ivrigt hele vinteren, men det er en helt anden historie, vi kan tage en anden god dag i receptionen. 

I 2010 begyndte de virkelig at gøre alvor af joken; de kiggede efter campingpladser til salg - i vores nærområde på Sjælland. Vi boede nemlig i en lille by på Vestsjælland, og jeg havde på ingen måde forestillet mig, at vi kom til at flytte meget mere end tre kvarter væk fra min hjemby. De havde de vidst heller ikke.
 
Lige indtil de så salgsopslaget for Skive Fjord Camping i slutningen af 2010.

Det var kærlighed ved første blik, da de så billederne af den fantastiske udsigt over Skive Fjord, der er en del af Limfjorden. Min mor er glad for orden og systemer, så det gjorde det heller ikke mindre fantastisk, at hele pladsen er anlagt super-systematisk og grundigt tegnet af landskabsarkitekter, så alle har bedst mulig udsigt; over fjord, plads, skov eller markerne omkring. Vi har hørt en del historier om koncentrerede arkitekter, der med kritiske øjne kravlede rundt om en prototype af anlægget for at finde ud af, om terrasserne gav den ønskede effekt. Man kan næsten forestille sig, hvordan øjnene har været knebet sammen, og det ene øjenbryn let hævet, mens hovedet langsomt blev ført op og ned og fra side til side, mens udsigten blev studeret fra alle vinkler. Man må sige, de har gjort deres job godt!

Faktisk var forelskelsen så stor, at de havde besluttet sig for at købe, allerede inden de tog til det nordlige Midtjylland for at se campingpladsen med egne øjne i januar 2011. Skive Fjord Camping var perfekt - og uden tvivl værd at rive rødderne, der var solidt plantet på Sjælland, op for. Få måneder senere stod vi med nøglerne og flyttebiler i Skive, og vi har ikke fortrudt et eneste sekund siden. Vi elsker Skive, vi elsker Limfjorden - og mest af alt elsker vi at drive vores smukke campingplads med fantastisk panoramaudsigt over Limfjorden fyldt med glade gæster.

Jeg skal hilse at sige, at selvom jeg var 11 år og stærkt utilfreds med at skulle til at finde helt nye venner i Jylland (Jylland af alle steder, mor og far!), så skal jeg ikke hjem til Sjælland lige foreløbig. For jeg elsker stedet mindst ligeså meget som mine forældre. Og i dag er det mig, der driver mine søde venner og veninder til vanvid, når jeg taler om swimmingpoolanlæg, aktivitetsplaner og googler prisen på “de der helt vildt smarte armaturer, der er på toilettet i Vandgården på gymnasiet!”

Og udsigten? Den bliver man aldrig træt af. Heller ikke selvom vi er her altid og beundre fjorden dagligt; den er evigt foranderlig og en lige storslået oplevelse hver gang. Vi mister stadig pusten, når vi går tur om morgenen med vores lille gadekryds Luca og stopper op ved plads 124 på øverste række - og det er ikke (udelukkende) på grund af dårlig form. 

Jeg håber, I har lyst til at se med egne øjne, hvorfor en lille, sjællandsk familie forelskede sig hovedkulds i en campingplads i hjertet af Jylland. I vil ikke blive skuffet. 

De bedste hilsner, 
Isabella
Datter af Søren og Anita Hauschildt
Ejere af Skive Fjord Camping
BOOK JERES PLADS
Marienlyst Strand 15, DK-7800 Skive
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram