BOOK

Masser af vandre- og cykelruter i nærheden

Området omkring Skive Fjord Camping byder på masser af spændende vandre- og cykelruter, så I kan roligt pakke vandrestøvlerne til ferien. Vi har samlet et par eksempler her på siden, men for at få det mere fulde overblik kan I hente et kort over vandreruterne i receptionen eller downloade VisitSkive-appen, så I er klar til at gå på eventyr på halvøen Salling ved Limfjorden. Husk Skive har 196 kystkilometer, som byder på masser af dejlige gåture langs klinter, moler, på sand og sten. På vestsiden af Salling finder I strande, der leder tankerne hen mod Vesterhavets forblæste og barske natur, mens I på vores side, østsiden, finder fredelige, sikre Limfjordsstrande med alt fra masser af sand til fjordbred med sten. 

Udover deciderede vandre- og cykelruter er her også masser af andre stier til havnen, centrum af Skive by samt Lavvandsruten, der går mod Lyby i vandkanten. I kan gå over Danmarks længste træbro, der ligger over det inderste af fjorden efter havnen. Kom forbi og nyd vores skønne natur, den storslåede Limfjord, oplev landbrugslandet Salling, hedeområdet syd for byen og meget andet. 
BOOK PLADS NU

Fjordstien til havnen

Inviter store og små, fire- og tobenede med på en hyggelig gå-, cykel-, rulleskøjte- eller løbehjulstur langs Limfjordens vandkant. Den asfalterede sti, der starter på stranden lige neden for Skive Fjord Camping, kan I trygt lade ungerne brænde krudt af på, for her er ingen biler i nærheden. I går gennem et par skovområder, der går helt ned til vandkanten, I kan skifte mellem at gå på stranden eller på stien, og cirka 2,4 km inde af stien kan I dreje en tur op i Krabbesholm Skov, der også byder på masser af dejlige ruter. I kan også fortsætte ind til Skive Havn, der ligger 3 km fra campingpladsen af stien og nyde hjemmelavede italienske is, mens I beundrer de mange smukke lystbåde. 

Stien fører til mange spisesteder, oplevelser og gågaden
Stien fører foruden til Krabbesholm Skov også til Restaurant A Hereford Beefstouw, der ligger cirka 2,8 km inde, det arbejdende værksted ved Guldsmed Ø samt Helledie Glaspusteri i de smukke, gamle Resenlund. På havnen finder I (udover en af landets smukkeste lystbådehavne) Restaurant Strandtangen og isbutikken Is A Bella, og cirka 700 meter forbi havnen ligger Havnekiosken med is og pølser, der også markerer indkørslen til Krabbesholm Herregård, der i dag huser en design- og arkitekturhøjskole. Herefter kan I enten dreje ned forbi industrihavnen, hvor kan I gå over Danmarks længste træbro, eller I kan følge vejen op til Skive Gågade med masser af shoppingmuligheder og caféer. Alt sammen inden for gå- eller cykelafstand!
CAMPING

Lavvandsruten

For de mere terrængående (og muligvis dem med vandtætte sko) er der Lavvandsruten, der går til Hagensmølle Å. Ruten kan kun benyttes, når vandstanden i Skive Fjord er lav, da stranden, man følger, ellers er oversvømmet. Turen starter fra Marienlyst Strand, hvorfra du følger kysten nordpå. Det første stykke er stenet og kræver gode sko, men herefter er der sand. 
HYTTER

Naturstierne

Naturstierne følger blandt andet det gamle jernbanespor på halvøen Salling, som Skive ligger på, og stierne danner et net af gode ruter, der tager der rundt i hele området. Salling bærer tydeligt præg af, at her har boet mennesker i mange år; I vil se gravhøje, jettestuer, borganlæg, kirker, herregårde, og hvordan bønderne gennem tiden har forbedret deres dyrkningsmetoder med markskel, der sørger for, at afgrøderne ikke blev vindpåvirket. Hent kortet over naturstierne i receptionen eller find dem i VisitSkive-appen. 
BOOK FERIEN
Marienlyst Strand 15, DK-7800 Skive
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram