Hold en bæredygtig ferie ved Limfjorden (Jylland, Danmark) for hele familien

Er du på udkig efter en bæredygtig ferie i Jylland, Danmark? Så er en ferie hos os på Skive Fjord Camping ved Limfjorden et godt bud. Vi er placeret i Skive Kommune, der gennem fire årtier har arbejdet med grøn omstilling og bæredygtighed - og som i 2022 blev kåret af Dansk Erhvervsliv som Danmarks Grønneste Kommune. Samtidig har vi herhjemme på campingpladsen også gang i en bæredygtig rejse, hvor vi konstant søger at gøre vores smukke campingplads grønnere og mere bæredygtig, så vi sammen kan passe på den natur, vi er omgivet af og så højt elsker. 

I lokalområdet finder du samtidig fødevareproducenter, lokale råvarer og små virksomheder, der tilsammen kan give dig en bæredygtig ferie ved Limfjorden med grønne oplevelser for hele familien. Læs mere om rammerne, vores forslag til lokale, bæredygtige oplevelser, og campingpladsens egne miljøforbedringer i afsnittene herunder. 

Det store, bæredygtige perspektiv på ferie i Danmark

Først og fremmest er der naturligvis det store, bæredygtige perspektiv ved at holde ferie herhjemme i Danmark kontra at trække campingvognen til sydligere himmelstrøg - eller at tage et fly for den sags skyld. 
Så mens køreturen fra København til Skive (362 km) med hele familien i en bil på vej på ferie udleder ca. 94 kg CO2 samlet set (188 kg CO2 retur), så udleder flyveturen fra København til Mallorca (ca. 1920 km) for far, mor og to børn omtrent 1031 kg CO2 (2064 kg CO2 retur). Der er altså meget bæredygtighed at hente blot ved at holde ferien herhjemme i køreafstand - uanset om det er i telt, hytte eller egen campingvogn.

Beregn selv CO2-udledningen på din køretur til Skive Fjord Camping med beregneren, som også Politiken.dk benytter, her: www.klimatsmartsemester.se

Den grønne ramme: En campingplads i Danmarks Grønneste Kommune, Skive Kommune

Her er rammerne grønne: Skive Fjord Camping er placeret i Skive Kommune, der i 2022 er blevet kåret til Danmarks Grønneste Kommune af Dansk Erhvervsliv. Med god grund! For på Skiveegnen har bæredygtighed og grøn omstilling været arbejdet med i de sidste 40 år, og det har blandt andet resulteret i, at der cirka 7 km fra campingpladsen ligger erhvervsparkernes grønne fyrtårn: GreenLab. GreenLab er verdens første erhvervs- og energipark af sin slags og tiltrækker grønne, spændende virksomheder fra hele verden, der udvikler fremtidens teknologier inden for bæredygtighed. 
Skive Kommunes rådhus hedder i lokale munde "Den Blå Diamant", da bygningen er pakket helt ind i solceller og producerer 25% mere strøm, end den selv forbruger. 
Selv Skives skøjtebane er bæredygtig: når man laver kulde til at fryse isen på skøjtebanen ned, produceres der varme. Den varme benyttes også til at varme de kommunale bygninger op. 
Læs mere om DKs Grønneste Kommune

Vi er på en grøn rejse mod en mere bæredygtig campingplads

For os er bæredygtighed vigtigt - vi har kun én jordklode, så vi må gøre alt, hvad vi kan, for at passe på den. Derfor er campingpladsen også på en grøn rejse mod flere og flere bæredygtige løsninger, så vi gør, hvad vi kan, for at du kan holde en bæredygtig og klimavenlig ferie - uden at gå på kompromis med kvaliteten. Blandt andet er swimmingpoolen solfangeropvarmet, så du kan bade i en dejlig temperatur vand på de varme sommerdage - uden at miljøet og din grønne samvittighed lider overlast. 
Vi har gennem tiden løbende lavet mange, små grønne tiltag: men en stor del af dem er skjult bag mursten, i hemmelige rum og på tagene. Vil du med bag kulissen? Så klik her!
Se pladsens grønne tiltag
Marienlyst Strand 15, DK-7800 Skive
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram