Kom med bag kulissen og bliv en del af vores grønne, bæredytige rejse på jeres ferie

Er du på udkig efter en bæredygtig ferie i Jylland, Danmark? Så er en ferie hos os på Skive Fjord Camping ved Limfjorden et godt bud. Vi er på en rejse med en grønnere og mere bæredygtig campingplads, så vi sammen kan passe på den natur, vi er omgivet af og så højt elsker.

Mange af vores grønne tiltag er dog skjult i "hemmelige rum", bag væggene, på tage og så videre, så på siden her har du chancen for helt unikt at komme med bag kulissen og se nogle af de grønne valg og forbedringer, vi indtil videre har opnået på vores bæredygtige rejse. 

Historien om campingpladsen, insekthotellet og det rige dyreliv

Vores helt store passion er naturen - og der er ingen natur, hvis ikke vores insekter og bestøvere har det godt. Derfor vil du i skovene nær campingpladsen opleve, at døde grene og træer ligger i skovbunden - til stor glæde for insekter og dermed også til stor glæde for fugle i alle størrelser og resten af fødenettet. Det er helt med vilje, og vores forsøg på at lave et gigantisk "insekthotel". Faktisk ejer vi ligeså meget vild natur, som vi ejer campingplads; og vi synes, det er helt passende, at vi sørger for insekthotel i samme skala, som vi også tilbyder overnatning og dejlige rammer til mennesker på. 😁 Derudover naturplejer vores heste yderligere et par hektarer for at sikre, at der er lave græsser og urter, som bestøvere kan finde nektar i. Læs mere herunder:


Vidste du, at vi ejer ligeså meget vild natur, som selve campingpladsen fylder?

Altså det areal, som du, når du er gæst her, typisk vil bevæge dig rundt på - pladserne, vejene, området ved hytterne, krolfbanen osv. Men ovenfor krolfbanen samt bag hytterne, skjult bag træerne ligger - skov. I skoven nær hytterne har vi to store søer og masser, masser af dyreliv, der får lov til at være netop det: vildt. Der er en enkelt lille blind sti, så man kan stikke næsen ind i skoven for at kigge, men derudover forstyrrer vi helst ikke vores dejlige skovområde, ligesom døde grene og træer får lov til at ligge - til stor glæde for insekterne, og dermed også til stor glæde for fugle i alle størrelser. I skoven findes også den sjældne isfugl, ligesom vi også har fundet tegn på oddere. Og så boltrer der sig naturligvis også masser af fasaner, egern, råvildt og ræve i de urørte skovområde. 

Vores skov er en del af en grøn korridor fra Skive By, der er lavet for at sikre, at vildt sikkert kan færdes (og trives!) i området. Den grønne korridor strækker sig blandt andet også igennem Krabbesholm Skov, i skovbrynet langs vandet for så at føre igennem vores skov og langs udkanten af campingpladsen. Når du ruller gardinet op en tidlig morgen på din ferie (særligt hvis du er her i lavsæsonen!), er det derfor ikke helt utænkeligt, at du kan få et glimt af rådyrene græsse fredeligt eller spise hyben fra de mange kilometer hybenhække på campingpladsen, ligesom du også ofte vil se store rovfugle cirkle over campingpladsen og skovene. Hele pladsen er omkranset af masser af hassel- og bærbuske i alverdens afskygninger, og det giver masser af mad til fugle og egern langt ind i vinteren - og derudover fodrer vi også med mellem 30 og 50 kg fuglefoder og fuglekugler hver måned. 

Dele af skoven ovenfor krolfbanen ejer vi også, og også her får døde træer og grene lov til at blive liggende til gavn for insekter. I denne skov kan du følge små trampestier rundt helt ned til fjorden - og din hund er naturligvis meget velkommen til at komme med på turen. 

Derudover naturplejer vores heste også yderligere nogle hektarer, hvilket giver god grobund for planter som vild kamille, lave græsser og andet, der kommer bestøverne til gavn. Hvis arealet ikke naturplejes og græsses af hestene, vil det med tiden blive til skov - og skoven lukker for lyset til de lave urter og planter, så de forsvinder. Derfor er det vigtigt at disse arealer af og til græsses (eller klippes) ned, så der fortsat er noget til bestøverne

Den grønne ramme: En campingplads i Danmarks Grønneste Kommune, Skive Kommune

Her er rammerne grønne: Skive Fjord Camping er placeret i Skive Kommune, der i 2022 er blevet kåret til Danmarks Grønneste Kommune af Dansk Erhvervsliv. Med god grund! For på Skiveegnen har bæredygtighed og grøn omstilling været arbejdet med i de sidste 40 år, og det har blandt andet resulteret i, at der cirka 7 km fra campingpladsen ligger erhvervsparkernes grønne fyrtårn: GreenLab. GreenLab er verdens første erhvervs- og energipark af sin slags og tiltrækker grønne, spændende virksomheder fra hele verden, der udvikler fremtidens teknologier inden for bæredygtighed. 
Skive Kommunes rådhus hedder i lokale munde "Den Blå Diamant", da bygningen er pakket helt ind i solceller og producerer 25% mere strøm, end den selv forbruger. 
Selv Skives skøjtebane er bæredygtig: når man laver kulde til at fryse isen på skøjtebanen ned, produceres der varme. Den varme benyttes også til at varme de kommunale bygninger op. 
Læs mere om DKs Grønneste Kommune

Vi er på en grøn rejse mod en mere bæredygtig campingplads

For os er bæredygtighed vigtigt - vi har kun én jordklode, så vi må gøre alt, hvad vi kan, for at passe på den. Derfor er campingpladsen også på en grøn rejse mod flere og flere bæredygtige løsninger, så vi gør, hvad vi kan, for at du kan holde en bæredygtig og klimavenlig ferie - uden at gå på kompromis med kvaliteten. Blandt andet er swimmingpoolen solfangeropvarmet, så du kan bade i en dejlig temperatur vand på de varme sommerdage - uden at miljøet og din grønne samvittighed lider overlast. 
Vi har gennem tiden løbende lavet mange, små grønne tiltag: men en stor del af dem er skjult bag mursten, i hemmelige rum og på tagene. Vil du med bag kulissen? Så klik her!
Se pladsens grønne tiltag
Marienlyst Strand 15, DK-7800 Skive
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram